O nas

ORL medicina je center za bolezni ušes, nosu in grla, kjer združujemo strokovnjake iz več področij in tako poskušamo za pacienta pod eno streho ponuditi vse kar potrebuje na otorinolaringološkem področju.

Naše ključne prednosti

Ker se zavedamo kako neprijetne so lahko težave na ORL področju (vrtoglavice, piskanje v ušesih, bolečine, itd…), si za vas vzamemo dovolj časa, da mi dobimo čim bolj natančno sliko vašega stanja vi pa dobite kvalitetne informacije, nasvete in pomoč pri reševanju teh težav.

Ekipa zaposlenih na čelu z izkušenimi zdravniki in kirurgi se trudi zagotoviti najkrajše čakalne dobe. Zato smo za vas na voljo vsakodnevno vsaj 6 ur, dvakrat na teden tudi popoldan. Za boljšo dostopnost naših storitev, smo sklenili sodelovanja z različnimi zavarovalnicami, ki krijejo nadstandardne storitve, pripravili smo tudi več možnosti plačila na obroke (Diners, Mastercard/Visa, 1nostavno). 

Za naše obiskovalce imamo na voljo brezplačna parkirna mesta in urejen dostop za invalide. Smo v bližini železniške in avtobusne postaje (10 minut hoje), v naši neposredni bližini pa so tudi urgenca UKC in dežurna lekarna.

Naše ključne prednosti

  • Kratke čakalne dobe
  • Možnost pregleda tudi za nenaročene paciente
  • Izkušeni specialisti
  • Medicinski center je odprt za poln delovni čas (specialist je na voljo vsak dan vsaj 6h, 2x na teden tudi popoldan)
  • Smo pogodbeni izvajalec večine zavarovalnic, za ostale pa imamo možnost plačila na obroke (Diners, Mastercard/Visa, 1stavno (Summit Leasing))
  • Brezplačna parkirna mesta v garaži
  • Dostop za invalide
  • 10 min peš do glavne avtobusne postaje, 3 min od Urgence UKC in Lekarne
  • Lastno vozilo za prevoz 8 oseb (možnost prevoza več oseb iz DSO ali drugih lokacij)

Več o našem ORL pregledu

Naše poslanstvo

V medicinskem centru ORL medicina si, s širokim spektrom storitev prizadevamo, da pacientom lahko ponudimo celotno obravnavo pod eno streho. Zavedamo se, da imajo pacienti različne potrebe in težave na področju ORL, zato bomo zagotovili strokovno usposobljeno ekipo, ki bo nudila celovito obravnavo vseh vidikov otorinolaringologije.

Postati želimo prva izbira pacientov, ko gre za ORL storitve. S pomočjo najnovejše tehnologije, sodobne opreme in inovativnih metod zdravljenja želimo doseči najboljše rezultate obravnave. Za naše paciente bomo, s stalnim strokovnim razvojem našega zdravstvenega osebja, nudili najboljše in najnaprednejše storitve.

Naša vizija

Naša vizija je postati vodilna samoplačniška ORL klinika, ki postavlja standarde na področju oskrbe pacientov z otorinolaringološkimi težavami. Želimo biti prepoznani kot referenčna točka za paciente, ki iščejo vrhunsko zdravstveno oskrbo in celovito obravnavo pod eno streho. Trudili se bomo ustvariti okolje, kjer bodo pacienti občutili strokovnost, empatijo, varnost, udobje in celostno skrb.

S svojo inovativno in napredno usmerjenostjo želimo presegati pričakovanja pacientov in nenehno izboljševati naše storitve. Skozi stalno strokovno izpopolnjevanje in spremljanje najnovejših raziskav ter tehnoloških napredkov želimo doseči najboljše rezultate tako na področju diagnostike kot tudi zdravljenju in rehabilitaciji.
Poleg tega si prizadevamo za krepitev ozaveščenosti in izobraževanja v širši javnosti o pomembnosti skrbi za zdravje ušes, nosu in grla, preprečevanju težav ter pravočasni obravnavi. Želimo spodbuditi ljudi k proaktivnemu pristopu k svojemu zdravju in jim zagotoviti zanesljive vire informacij.

Naša ekipa

Dr. Katja Kladnik Stabej, dr. med., specialistka otorinolaringologinja

Kot ustanoviteljica in strokovna vodja sem glava in srce ORL medicina d.o.o. Rada delam z ljudmi, kar sem ugotovila že med šolanjem na gimnaziji Bežigrad, ko sem poleg šole, prostovoljno delala kot pomočnica v vrtcu, učiteljica plavanja in smučanja.

Med študijem na Medicinski fakulteti v Ljubljani me je najbolj navduševala neverjetna zapletenost, povezanost in prepletenost organov na področju glave in vratu, predvsem uho z zapletenim aparatom za sluh in ravnotežje, nos, žrelo in grlo. Tako je bila izbira specializacije iz otorinolaringologije prava odločitev. To področje sem nadgrajeno spoznavala  med prakso v Egiptu ter na Dunaju in Salzburgu. Nekaj urgentnih izkušenj sem pridobila  kot reševalka na smučišču Krvavec in tako medicino povezala z veseljem do smučanja. Neprecenljive za nadaljnje delo pa so bile skoraj 20 letne izkušnje na Kliniki za otorinolaringologijo v Ljubljani z ambulantnim, bolnišničnim ter kirurškim zdravljenjem najtežjih tudi rakavih bolezni. 

Že med specializacijo na kliniki sem veliko časa posvetila tudi obravnavi motenj sluha, predvsem gluhim otrokom. Po končani specializaciji sem pridobila še doktorat znanosti na temo Bralnih in glasbenih sposobnostih gluhih otrok s polževim vsadkom.  

Želja po kvalitetni, individualni obravnavi z odličnimi sodelavci, najsodobnejšo opremo v prijetnem delovnem okolju, se je izpolnila z odprtjem privatne prakse. 
Ambulantno delo me veseli, izpolnjuje, moj smisel pa je moja družina, predvsem trije otroci. Z družino prosti čas najraje preživljam v naravi, na smučanju, ob ali na morju ter ob dobri domači hrani.

Iztok Fošnarič, dr. med., specialist otorinolaringolog

V primeru, če potrebujete ORL obravnavo ali če se ob tem prikaže še potreba po
kirurškem zdravljenju, vam lahko poskusim pomagati z znanjem in izkušnjami, ki sem
si jih uspel pridobiti med dobri dve desetletji dolgim delom z bolniki.


Srednjo šolo sem zaključil na drugi gimnaziji v Mariboru, ki se je takrat imenovala še
srednja naravoslovno matematična šola. Po tem sem se odločil za študij medicine na
Medicinski fakulteti v Ljubljani. Nadaljnja pot me je vodila na specializacijo iz
otorinolaringologije v SB Maribor, kjer sem se poleg splošne otorinolaringologije
intenzivneje ukvarjal z obravnavo otrok in odraslih z boleznimi ušes, nosu in
obnosnih votlin. Opravljal sem delo v ambulanti za sluh in ravnotežje. Vključen pa
sem bil tudi v obravnavo bolnikov po poškodbah obraznega skeleta in izvajal s tem
povezano operativno zdravljenje. Ker rad delam z mladimi sem kmalu po ustanovitvi
Medicinske fakultete v Mariboru sodeloval pri izobraževalnem procesu študentov
medicine. Zaradi želje po dodatnem strokovnem napredku, sem se leta 2008 zaposlil
na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo v Univerzitetnem
kliničnem centru v Ljubljani.


Redno se udeležujem strokovnih srečanj doma in v tujini. Na kirurških delavnicah in
tečajih (med drugim pri prof. Fischu v Zurichu in prof. Sanni v Piacenzi) sem v
stalnem stiku z novostmi in tehnikami kirurškega zdravljenja. Posebej poglobljeno
pridobivam nova znanja na področju ušesne kirurgije in v skladu s tem uvajam
sodobnejše in učinkovitejše metode zdravljenja.


V prostem času me boste najverjetneje našli med potepanjem po hribih, na kolesu ali
med potenjem v telovadnici.

asist. Manja Hribar, dr. med., specialistka otorinolaringologinja

Po končani gimnaziji sem leta 2012 z odliko zaključila študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po nekaj mesečnem delu na Nevrološki kliniki v Ljubljani sem izobraževanje nadaljevala na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer sem po uspešno zaključeni specializaciji sedaj tudi zaposlena.

Bolj usmerjeno se ukvarjam s kirurgijo ušesa ter tudi s težavami z vrtoglavico in motnjami ravnotežja. Znanja s področja kirurgije ušesa sem dodatno pridobila na številnih tečajih v tujini (Salzburg- AUT, Dunaj-AUT, Piacenza-ITA, Szeged-HUN, Little Rock-ZDA).

Klinično delo dopolnjujem z znanstveno raziskovalnim, za katerega sem leta 2020 prejela priznanje Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana za vrhunske znanstveno raziskovalne dosežke. Podiplomsko šolanje nadaljujem kot študentka doktorskega študija nevroznanosti na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Svoje znanje z veseljem prenašam naprej z delom kot asistentka na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer sodelujem pri izobraževanju študentov medicine in dentalne medicine. V osebnem življenju pa sem najprej mama dvema osnovnošolcema, sicer pa po duši športnica.

Aleš Obretan, Slušni akustik/avdiometrist

Našli me boste v »tihi sobi«, kjer vam bom izmeril sluh, lociral tinitus, nastavil slušni aparat, svetoval o zaščiti sluha ali pa vzel odtis ušesa za izdelavo individualnega zaščitnega čepka za uho. Pri delu z ljudmi si vzamem čas, da je delo opravljeno kvalitetno in natančno, ob stiku z mano pa boste občutili mojo prijaznost in potrpežljivost.

Po izobrazbi sem diplomirani ekonomist, v Orl medicini d.o.o. sem zaposlen kot slušni akustik/avdiometrist in vodja prodaje. Poslanstvo slušnega akustika me izpopolnjuje že 7 let, tekom katerih sem nastavil preko 10.000 slušnih aparatov, leta 2017 pa sem na ORL kliniki v UKC opravil tudi 100 urni tečaj avdiometrije, ki spada pod posebna znanja.

Zakaj sem omenil poslanstvo? Ker ni boljšega občutka, kot imeti možnost in znanje, da nekomu povrneš čut, ki mu omogoči ponovno slišanje vnukov, prvo slišanje staršev, ponovno možnost druženja s prijatelji, itd.. Potrudil se bom, da bom svoje izkušnje s slušnimi aparati in splošno znanje o sluhu prenesel v vaš slušni aparat in vam omogočil polnejše življenje. 

Naročite se na pregled

Pri nas imamo na voljo najsodobnejše diagnostične preiskave za sluh in ravnotežje, zato lahko vse opravite pod eno streho že ob prvem obisku.