Bolečina v ušesu

Bolečina je obrambni mehanizem, ki nam sporoča, da je lahko prisotna poškodba, okužba, ali druga težava v telesu. Boleče uho je simptom, ki se lahko pojavi zaradi različnih vzrokov, izraža pa se lahko kot ostra, pekoča, utripajoča bolečina, občutek pritiska, bolečina pri dotiku, bolečina pri žvečenju, itd.

Pogosti vzroki bolečine v ušesu

Poznamo kar nekaj možnih vzrokov za bolečino v ušesu.

Zakaj ORL medicina?

Če se vam v ušesu pojavi huda bolečina ali če se pojavijo še kakšni drugi simptomi, kot so izguba sluha, vrtoglavica, visoka vročina ali izcedek iz ušesa, je priporočljivo poiskati zdravniško pomoč. Samo diagnoza in samozdravljenje lahko v takih primerih povzroči še več težav. Naši specialisti bodo postavili pravilno diagnozo in predpisali ustrezno zdravljenje glede na vzrok bolečine v ušesu.
ORL medicina je moderno zasnovana ambulanta, katere cilj ni samo zdravljenje, temveč tudi preprečevanje nastanka bolezni ter poslabšanja, v primeru, da zdravljenje ni uspešno. V prijetnem in sproščenem okolju vas bomo celostno obravnavali in prisluhnili vašim skrbem glede vaše zdravstvene težave. Pri nas imamo tudi opremo, da lahko pod eno streho opravimo ogromno dodatnih preiskav, ki specialistom pomagajo pri postavljanju prave diagnoze.

Čim prej k zdravniku.

Ob pojavu bolečine v ušesu, se je najbolje čimprej oglasiti pri zdravniku, da se hitro ugotovi vzrok bolečine in se zdravljenje tudi takoj začne.

Naročite se na pregled ušesa ter sluha

Z mikroskopom preverimo stanje sluhovoda in bobniča.

Nasveti specialista

Nasveti specialista

Pogosta vprašanja

Ali lahko rast modrostnega zoba povzroči bolečine v ušesu?

Lahko, bolečina iz zoba se lahko razširi in imamo občutek kot da nas boli uho.

Ali nam strigalica lahko poškoduje uho?

Če se po kakšnem čudnem naključju zgodi, da strigalica zaide v vaše uho je pretirana skrb odveč. Mit o grizenju bobniča in izleganju jajčec ni bil nikoli dokazan. Redko se sicer lahko zgodi, da mrčes poškoduje sluhovodno steno ali celo bobnič. Če imate občutek, da imate v ušesu mrčes, obiščite specialista, da vam pregleda uho in odstrani tujek iz ušesa.

Ali lahko bolečina v ušesu kaže na resnejšo težavo, in kakšni so simptomi, ki bi morali opozoriti na nujno zdravniško pomoč?

Bolečina v ušesu je sama po sebi zadosten simptom za nujen obisk zdravnika. V primeru bolečine v ušesu vedno svetujemo, da opravite pregled pri zdravniku, saj je bolečina lahko prvi znak.